dimarts, 21 de desembre del 2010

El missatge solidari a la BWR

Jaume i Cali, una volta al món amb un missatge solidari - Notícies - Barcelona World Race

El Jaume Mumbrú y el Cali Sanmartí faran la seva primera volta al món portant arreu un missatge solidari, concretament el de la Fundació We Are Water, que vol alertar la població sobre la necessitat de paliar els efectes negatius relacionats amb la manca de recursos hídrics en el món a través de projectes de cooperació i ajuda a diverses ONG, com ara Fundación Vicente Ferrer, Intermón Oxfam, Educación Sin Fronteras i Unicef, en qüestions relacionades amb l’accés a l’aigua potable. Segons asseguren els dos copatrons barcelonins, ser portadors d’aquest missatge solidari els fa tanta il.lusió com fer la volta al món.


El Jaume i el Cali es coneixen des de fa anys. L’un navega al Marítim de Barcelona, i l’altre al Natació Barcelona. El 1997 van coincidir en una expedició a la Patagònia i l’Antàrtida, en què també hi era Bubi Sansó, que anys després va córrer la primera Barcelona World Race.

Fa tres anys, tots dos van veure bocabadats com la primera Volta al Món a Dos Sense Escales sortia i tornava a la seva ciutat, i es van conjurar per córrer la següent.

Va passar el temps, i el Cali va marxar a navegar. De fet, era a la Polinèsia quan va rebre un missatge del Jaume:“Recordes el que vam parlar? Encara t’interessa?” I tant que se n’enrecordava el Cali: “És una volta al món, que surt de Barcelona, que és on hem viscut tota la vida, on vam aprendre a navegar en vela lleugera; per nosaltres és molt important”. Tot i que estava fent de patró professional en un barco de creuer que participava en un ral.li de volta al món, el Cali s’ho va muntar per poder venir cap a Barcelona tant aviat com va poder. I al cap d’unes setmanes, estava fent la Vuelta a Espanya amb el Jaume, a bord del Pakea Biscaia.

“El barco era bastant vellet i tenia alguns problemes de velocitat, però vam demostrar que teníem la força per tirar endavant un projecte i vam parlar amb la FNOB, que ens va ajudar a canviar de barco”, i també els va oferir la possibilitat de portar els colors de We Are Water.

Des de llavors, no han parat, posant a punt l’antic Cheminées Poujolat, rebatejat com a We Are Water, i preparant-se per a la segona Barcelona World Race. De fet, cap dels dos és regatista professional, i aquí s’enfrontaran al bo i millor dels navegants oceànics d’arreu del món.

Però això és el menys important. Saben que poden fer la volta al món, i que de passada portaran un missatge solidari. “A cada meridià que travessem, si hi ha un projecte en aquesta zona horària, l’enllaçarem amb la nostra posició. D’aquesta manera, els diferents projectes i ONG estaran enllaçats amb el nostre deixant al voltant del món”, explica el Cali.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada